heNK Salon

heNK Salon

Aangepaste heNK-Salon op zaterdag 2 april 2022.
Zoals velen inmiddels wel weten geeft heNK doorgaans 2 concerten per jaar: het grote concert met een volledig nieuw repertoire in november en een wat ‘kleinere’, informelere uitvoering in april of mei, onze ‘heNK-Salon’.
Door omstandigheden, met name het langdurig niet samen kunnen zingen ten gevolge van de Covidproblemen en het in andere handen overgaan van de geplande locatie, hebben we besloten dit jaar op een andere manier vorm te geven aan onze Salon.
Wij gaan dit jaar op zaterdag 2 april een hele dag samen zingen, bijpraten, eten en vooral ook veel muzikaal plezier maken met ons Jiddisch repertoire en daarin worden we bijgestaan door het geweldige ‘Trio C tot de Derde’.
Dit trio bestaat uit 3 musici, een violist, klarinettist en accordeonist, en zij hebben zich gespecialiseerd in Klezmer-, Balkan- en zigeunermuziek. Een van onze koorleden hoorde hen optreden tijdens het Gergievfestival en was meteen razend enthousiast. We prijzen ons gelukkig hen te hebben kunnen contracteren om op 2 april samen met ons te komen spelen. Ze gaan ons begeleiden bij een paar nummers, delen van hun repertoire voor ons spelen en daaromheen vertellen over de oorsprong van deze muziek. Dat belooft dus een erg leuke, inspirerende dag te worden!
Aangezien we het natuurlijk toch niet kunnen laten een klein optreden te organiseren hebben we toestemming gevraagd – en gekregen! – om

–> tussen 16.15 en 17.00 u op te treden op het Stadspodium, op het plein voor de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam <–

We zullen dan ons Jiddische repertoire uitvoeren, bij een paar nummers begeleid door het Trio. Ook zullen zij zelf een aantal nummers ten gehore brengen.

Dus: KOMT ALLEN naar ons kleine, maar zeer fijne optreden op zaterdagmiddag 2 april op het plein voor de Laurenskerk. We heffen dit keer geen entree, maar de hoge hoed staat klaar. Om u van de noodzaak te overtuigen: kijk even op trioctotdederde of op Youtube, dan weet u meteen waarom u dit optreden (naast ónze zang natuurlijk) zeker niet mag missen!
Tot ziens op 2 april!