Flyer jubileum 2022

Canto General

[…] Ik ben hier om de geschiedenis te vertellen. Vanaf de vrede van de buffel tot het gegeselde zand van de laatste aarde, in opgehoopt schuim van het Zuidpoollicht, […]
(Canto General, fragment)

Pablo Neruda beschreef in 15000 versregels op lyrische wijze een geschiedenis van Latijns-Amerika, de Canto General. Als diplomaat was hij gevestigd in verschillende landen, maar hij kwam door zijn politieke overtuiging in conflict met de Chileense dictator Videla en werd verbannen. Hij ontving voor zijn werk de Nobelprijs voor literatuur. Zijn opus magnum, de Canto General, is op muziek gezet door Mikis Theodorakis, die eveneens als politiek balling zijn vaderland moest onvluchten. HeNK (het Nieuwe Koor) zal in november 2022 een deel van het werk uitvoeren.

Lijkt het je leuk om mee te zingen? HeNK zoekt nog versterking.

HeNK is een klassiek gemengd koor uit Rotterdam met ongeveer 40 leden dat zingt onder leiding van Maud Meilof. Het is een koor dat graag bijzonder werk uitvoert. In 2022 bestaat heNK 25 jaar. Dan staan verschillende concerten op het programma: in april 2022 een combinatie van jiddische muziek met andere (klassieke) muziek, in november 2022 de Canto General.

Heb je enige ervaring met zingen en wil je een keer de sfeer komen proeven bij heNK? Meld je dan aan bij henkhetnieuwekoor@gmail.com