Dirigent

Maud Meilof

HeNK en artistiek leider Maud Meilof werken al samen sinds de oprichting van heNK in 1997.
Na het volgen van de Kurt Thomascursus voor koordirigenten besloot Maud van dirigeren haar beroep te maken, en van 1987 tot 1992 studeerde ze koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium.
Tijdens en na haar opleiding dirigeerde ze vele koren in Rotterdam en wijde omgeving. In opdracht van het Kunstgebouw heeft zij les gegeven aan amateur-koordirigenten. Aan het Randstedelijk Zanginstituut in Gouda gaf ze koorzangers van velerlei pluimage les in muziektheorie.

Naast heNK dirigeert Maud het kamerkoor Ademloos uit Dordrecht, het projectkoor Descartes, dat put uit een landelijke kaartenbak van enthousiaste, gevorderde amateurzangers, en Acht Plus uit Zeist.
Ook dirigeert zij elke zomer in het dorpje Courtesoult in Frankrijk de Zomerzingers, een koor dat in wisselende samenstelling in een kleine week een tamelijk ambitieus programma instudeert en ten gehore brengt.

Maud en heNK delen een belangstelling voor muziek van relatief onbekende componisten, maar ook voor werken van bekende componisten die minder vaak worden uitgevoerd. Maud is in staat om aan de leden van heNK van ieder muziekstuk de structuur, logica en muzikale intentie duidelijk te maken. En daar doen we wekelijks ons voordeel mee.