Jubileumconcert

Uitvoering van de Canto General
Muziek: Mikis Theodorakis
Op teksten van: Pablo Neruda

Op 5 november 2022 zal HeNK, Het Nieuwe Koor, (een groot deel van de) Canto General uitvoeren. Met dit concert viert het koor zijn 25-jarig jubileum.

HeNK is een Rotterdams klassiek gemengd koor dat wordt gedirigeerd door Maud Meilof. Ons gezellige koor bestaat uit ongeveer veertig leden.

De Canto General is gebaseerd op de gelijknamige cyclus van gedichten van Nobelprijswinnaar Pablo Neruda die gaat over zijn liefde voor Chili met verwijzingen naar de schitterende Zuid-Amerikaanse natuur. De gedichten zijn door Theodorakis op muziek gezet. De melodische en soms opzwepende muziek wordt gekenmerkt door onmiskenbaar Griekse ritmes. Extra bijzonder is dat het prachtige werk heel weinig wordt uitgevoerd en dat wij de componist kunnen doen herleven ondanks dat hij kort geleden, in 2021, is komen te overlijden.

-> Met name voor deze uitvoering zoekt HeNK nog hoge sopranen! <–

Ben je als zanger(es) geïnteresseerd, neem dan contact op met het secretariaat via deze website, of ben je als bezoeker geïnteresseerd, maak dan op 5 november ’s middags plaats in je agenda. Uiteraard volgt nadere informatie op deze site.

Repetities van HeNK vinden plaats op dinsdagavond in de Feisserkapel in de Proveniersstraat in Rotterdam.