nieuwsbrief

Beste lezer van deze nieuwsbrief; beste luisteraar, vriend of vriendin van het Nieuwe Koor, bekende, dierbaar oud-lid, gewaardeerde relatie, hooggeacht publiek! Hoe vergaat het u in deze tijden van corona! Wij hopen eerst en vooral dat het u goed gaat en dat u gezond bent.

We leven alweer een jaar in deze nieuwe wereld met lockdowns, besmettingsgolven, beperkingen en zonder heel veel mooie, fijne, ontspannende en spannende bezigheden. Een wereld zonder zingende zangkoren en zonder zoiets basaals als samen muziek maken – hoe raar en vreemd, en vooral – hoe stil is die wereld!
Wat doet een koor dat niet zingen mag? Afgelopen zomer lieten we u al weten dat heNK niet bij de pakken neerzit. Dat is nog steeds zo!
In 2020 organiseerden we enkele openluchtrepetities en toen dat niet meer kon gingen wij voort met onze dinsdagavond online-sessies.
Die werden en worden zeer afwisselend ingevuld. Naast het regelmatig zingen van een of twee liederen stak onze dirigent en artistiek leider Maud Meilof veel tijd in het samenstellen van een prachtige serie muziekgeschiedenislessen.
Meer dan twee decennia heNk leverde ons immers een repertoire dat eeuwen van muziek beslaat. Van Middeleeuwen en Renaissance tot Barok en Twintigste eeuw, van Classicisme tot Romantiek, alles gelardeerd met luistervoorbeelden: het coronajaar bracht en brengt ook mooie dingen!  Ook individuele koorleden toonden initiatief en verzorgden bijvoorbeeld mooie lezingen, met repertoire-gerelateerde thema’s.

Twee producten van heNK’s nijverheid treft u in deze nieuwsbrief aan!

Misschien liep u ergens de afgelopen maanden eens over straat of in een winkel, en werden uw elastiek geringde oren daar, tussen alle winkelwagenende mensen, aangenaam getroffen door een tinkelend melodietje of een gedragen deuntje. Toen u opkeek zag u wellicht nog nèt hoe daar een kwartnootje en een kleine terts van iemands wang leken te rollen. En als die wang bedekt werd door een prachtig crèmekleurig mondkapje beschreven met muziekschrift, dan bent u vast één van onze heNK-leden in het wild tegengekomen!
Tot onze grote verrassing vonden wij, alle heNK-leden, in december in onze brievenbussen een prachtig muzikaal mondkapje. Eén van onze koorleden naaide ze voor ons. We zullen ze koesteren als een mooi Corona heNK-souvenir.

Nog een grote verrassing bracht ons in levenden lijve het bestuur van heNK.
Op de foto ziet u onze voorzitter in de weer met een heNK-kerstpakket, dat onze drie bestuursleden niet alleen persoonlijk samenstelden, maar ook bij ieder koorlid aan de deur kwamen bezorgen! Dat was als een warme douche in een ongewone decembermaand.

Beste lezer, we missen u, en we wilden daarom ook graag iets leuks voor ù maken. U weet; deze tijden hangen van digitale mogelijkheden aan elkaar. Er kan van alles in onze virtuele wereld, daar komt echter wel de nodige techniek bij kijken. Zo wilden wij graag meerstemmig en toch veilig voor u zingen. Maar hoe?
Eén van onze koorleden pakte de handschoen op en sleutelde op basis van onze individuele opnamen een typische coronaproductie in elkaar.
Het resultaat hoort en ziet u in dit filmpje op onze website.

Ook al staan er tot onze spijt in 2021 geen heNK-concerten op het programma; met dit filmpje kunnen we misschien toch eventjes uw pastime with good company zijn!

Voor nu wensen wij u een mooie lente.
U hoort weer van ons!