heNK zingt op 7 oktober met Jenny Haisma

UPDATE: wegens ziekte van Jenny gaat het concert helaas niet door!

Oktober 2017: Maand van de Geschiedenis

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk.

Na de tweede wereldoorlog was het gewoonte, om met heimweh terug te denken aan de tijd voor de oorlog, Maar waren de mensen in die tijd wel zo gelukkig? De schrijver Bordewijk heeft in zijn boek Karakter beschreven hoe sommige mensen in diepe ellende leefden. Zijn echtgenote, Johanna Roepman was componiste, maar zij kreeg nauwelijks kansen om haar talent te tonen. Op zaterdag 7 oktober krijgt u de kans haar muziek te horen. De sopraan Jenny Haisma en de pianist Jan Willem Nelleke met Het Nieuwe Koor (HeNK) voeren werk uit van Clara Schumann, Henri√ętte Bosmans, Elisabeth Kuypers en Johanna Bordewijk Roepman.

Het concert begint om 15:00 uur in Pro Rege, Oudedijk 113 te Rotterdam

Kaarten zijn te reserveren via de website www.muzikc.nl en bij o.a. Donner aan de Coolsingel in Rotterdam.

Na afloop van het concert, dat circa 5 kwartier duurt, begint een wandeling door Kralingen, waar Bordewijk zijn kantoor had. Gids is de journalist en historicus Dik Vuik. De kosten van de wandeling zijn 3 euro, te betalen aan de gids.

Bijlage(n)