Geslaagd jubileumconcert

Wat een inzet en ijver heerste er rondom het lustrumconcert van zaterdag, 11 november.
Maar met resultaat!

Het begon met de generale repetitie in de Pelgrimvaderskerk samen met de musici. Het was een ware belevenis om de prachtige muziek in de nog lege kerk gezamenlijk te mogen uitvoeren en te laten weerklinken.
Grote bewondering voor de profs: de sopraan Jenny Haisma, Eric Koevoets aan het orgel en de strijkers van “de Bezetting Speelt”, en natuurlijk onze dirigent Maud Meilof. Wat een feest om zo met elkaar te musiceren!

(klik op de foto om te vergroten)

Maar dan de grote dag!
Na een slechte generale een goede uitvoering, luidt het gezegde. Bestaat het dan dat er na een goede generale ook een goed concert volgt? Zouden wij, als koor, die concentratie van de generale kunnen blijven behouden?
Het was best wel spannend toen wij die zaterdag vanaf het podium de kerk zagen volstromen met belangstellenden. Liefst 150 mensen kwamen op ons concert af! Dit moesten we natuurlijk waarmaken en dat deden we ook! Al na de eerste inzet voelden we ons zelfvertrouwen stijgen. Wat volgde was zonder meer een goed concert te noemen waar zowel het publiek als wij, het koor, van hebben genoten.
Een waardig lustrum en een geweldige afsluiting van het koorjaar!